ProteinBar Cheesecake
Opis
Baton proteinowy Zinzino ProteinBar został opracowany z myślą o aktywnych, dbających o swoje zdrowie osobach, które potrzebują posilić się w podróży, przed lub po treningu bądź po prostu szukają zdrowszych przekąsek. Pomaga zaspokoić zapotrzebowanie na białka podczas aktywności fizycznej lub w procesie regeneracji po treningu. Zinzino Protein Bar są dostępne w dwóch smakach - Chocolate i Lemon Cheesecake. 1 opakowanie zawiera 4 Protein Bar á 35g
Baton proteinowy Zinzino ProteinBar został opracowany z myślą o aktywnych, dbających o swoje zdrowie osobach, które potrzebują posilić się w podróży, przed lub po treningu oraz dla tych, którzy po prostu szukają zdrowszych przekąsek.
Nasi naukowcy ciężko pracowali, aby osią- gnąć dające najwięcej efektów połączenie doskonałego smaku i najbardziej cennych składników.
Każdy baton waży zaledwie 45 gramów.
KLUCZOWE KORZYŚCI
- Wysoka zawartość białka 1
- Wysoka zawartość błonnika 2
- Niska zawartość cukru 3
- Zawiera PANSALT, co daje zmniejszoną zawartość sodu.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ BIAŁKA1
Baton proteinowy Zinzino zawiera wysokiej jakości białka mleka, dzięki czemu pomaga zaspokoić zapotrzebowanie na białka podczas aktywności fizycznej. Wspiera również proces regeneracji po treningu i przyczynia się do utrzymania masy mięśniowej.4.
WYSOKA ZAWARTOŚĆ BŁONNIKA2
Baton proteinowy Zinzino zawiera blisko 7 g błonnika pokarmowego, co odpowiada około 30% zalecanej dziennej dawki dla dorosłych. Błonnik pokarmowy wspomaga pracę jelit, obniża poziom cholesterolu izapewnia uczucie sytości.
NISKA ZAWARTOŚĆ CUKRU3
Cukier zawiera dużo kalorii, ale ma małą wartość odżywczą. Z tego powodu zastąpiliśmy cukier poliolami, naturalnymi słodzikami o niskiej zawartości kalorii.
ZAWIERA PANSALT®, CO DAJE ZMNIEJSZONĄ ZAWARTOŚĆ SODU
Spożywanie nadmiernej ilości soli (sodu) powoduje wiele problemów zdrowotnych. PanSalt® jest naturalnym (i dokładnie przebadanym) substytutem soli, gdzie prawie połowa sodu zsoli kuchennej jest zastąpiona magnezem i potasem, które przynoszą dodatkowe korzyści dla zdrowia. PanSalt jest uznawany przez władze fińskie za pomoc w osiągnięciu ogromnej poprawy zdrowia publicznego. Od 2001 roku jest on zatwierdzony przez Komisję Europejską jako składnik żywności.
JEDNOSTKA SPRZEDAŻY
Batony Zinzino są sprzedawane wyłącznie w opakowaniach zawierających 4 sztuki po 45 gramów. Każdy baton jest zapakowany osobno w folię
UWAGA
Na zewnątrz opakowania znajdują się ważne informacje, lista składników itp. w języku lokalnym. Informacje te znajdują się również na foliowym opakowaniu każdego batonu, jednak są one dostępne tylko wjęzyku angielskim..
SKŁADNIKI
białko mleka, biała czekolada ze sztuczną substancją słodzącą 20% (maltitol, masło kakaowe, pełne mleko w proszku, emulgator (lecytyna sojowa), wanilia), środek wypełniający (polidekstroza), stabilizator (syrop sorbitolowy), hydrolizowany gluten pszenny, substancja pochłaniająca wilgoć (glicerol), olej słonecznikowy, błonnik roślinny (guma arabska), sole mineralne*, emulgator (ester kwasu cytrynowego (E472c)), aromaty, substancja zakwaszająca (kwas cytrynowy), substancja słodząca (sukraloza), barwnik (betakaroten). *PANSALT®.
*PanSalt® jest naturalnym (i dokładnie przebadanym) substytutem soli, gdzie prawie połowa sodu z soli kuchennej jest zastąpiona magnezem i potasem, które przynoszą dodatkowe korzyści dla zdrowia. PanSalt jest uznawany przez władze fińskie za pomoc w osiągnięciu ogromnej poprawy zdrowia publicznego. Od 2001 roku jest on zatwierdzony przez Komisję Europejską jako składnik żywności.
WARTOŚCI ODŻYWCZE
na 100 g | na 45 g | |
---|---|---|
Energia | 1392 kJ / 328 kcal | 626 kJ / 147 kcal |
Tłuszcze | 11,8 g | 5,3 g |
w tym tłuszczów nasyconyc | 5, 2 g | 2,3 g |
Węglowodany | 28,6 g | 12,9 g |
Cukry | 3,7 g | 1,7 g |
Poliole | 24,1 g | 10,9 g |
Błonnik | 14,2 g | 6,4 g |
Białka | 30,7 g | 13,8 g |
Sól | 0,59 g | 0,27 g |
OSTRZEŻENIE
Nadmierne spożycie może wywołać efekt przeczyszczający.
MOŻE ZAWIERAĆ
jajka, orzechy, orzeszki ziemne i sezam. Zawiera substancje słodzące
PRZECHOWYWANIE
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze 15-22°C, z dala od bezpośredniego światła słonecznego.