Cilantro
Opis
Cilantro tak jak Coriander, to również Olejek z kolendry, znany jako kluczowy składnik kulinarny, pochodzi z ziół znanej z wielu zastosowań w kuchni i dla ciała. Olej z kolendry, pełen mocnych korzyści z oryginalnego stanu ziołowego, ma aromatyczne kopnięcie, które można stosować w wielu różnych potrawach, w tym dipach, sałatkach, mięsach i guacamole. Stosowany miejscowo kolendra działa kojąco i chłodząco na skórę. Coriander jest o łagodniejszym zapachu, ekstrahuje się z nasion a Cilantro pozyskuje się z liści i jest bardziej esencjonalny.
DZIALANIE:
Olejek z kolendry oprócz silnego działania antybakteryjnego (wg badań 12 szczepów bakterii ginie pod wpływem działania czystego oleju z kolendry), wzmacnia komórki i je nawilża. Jest to szczególnie ważne do zachowania zdrowego wyglądu włosów, paznokci i skóry. Ma dobre działanie w profikatyce problemów z cholesterolem, cukrzycą, nadciśnieniem, a także wolnymi rodnikami. Oprócz tego nadaje potrawom świeży i smaczny smak.
Opis aromatyczny
Świeży, ziołowy, słodki, cierpki
Metoda zbierania
Destylacja z parą
Część roślinna
Liść
OPAKOWANIE: 15ML
Główne składniki
Linanool, trans-2-decenal
UWAGI:
Używaj tylko rozcieńczonego. Nie bierz więcej niż jedną kroplę dziennie. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Trzymać z dala od oczu i błony śluzowej.