Black Pepper - czarny pieprz
Opis
Olejek eteryczny z czarnego pieprzu, najbardziej znany ze swojej zdolności do urozmaicania posiłków i poprawiania smaku potraw, jest olejem uniwersalnym o wielu zastosowaniach i zaletach. Ostry smak czarnego pieprzu sprawia, że jest idealnym dodatkiem do mięs, zup i przystawek. Jednak ze względu na składniki chemiczne Czarnego pieprzu ten olejek eteryczny to znacznie więcej niż tylko przydatna przyprawa w kuchni. Olejek eteryczny z czarnego pieprzu jest bogaty w monoterpeny i seskwiterpeny, które są naturalnymi chemikaliami znanymi z działania przeciwutleniającego.
OPAKOWANIE: 5ML
DZIAŁANIE:
Poprawia smak jedzenia.
Bogate w monoterpeny i seskwiterpeny - działanie antyoksydacyjne.
Opis aromatyczny
Gorące, ostre, owocowe, pikantne
Metoda zbierania
Destylacja z parą
Część roślinna
Owoc
Główne składniki
Kariofilen, limonen, Carene, sabinen
STOSOWANIE:
- Dodaj do mięs, zup, przystawek i sałatek, aby poprawić smak potraw.
- Aby uzyskać niezapomniany stek, spróbuj dodać kroplę czarnego pieprzu niezbędnego do marynaty.
- Połącz czarny pieprz z olejem kolendry, aby nadać następnemu posiłkowi odrobinę przyprawy.
- Dyfuzja: użyj od trzech do czterech kropel w wybranym dyfuzorze.
Stosowanie dodatków do żywności: Rozcieńczyć jedną kroplę w 125 ml płynu.
Zastosowanie miejscowe: Do masażu wymieszaj 5 kropli z 10 ml olejku nośnikowego. Do kąpieli wymieszaj 5 kropli z 5 ml olejku nośnikowego. Do perfumowania zmieszaj 1 kroplę z 10 kroplami olejku nośnikowego.
UWAGI:
Używaj tylko rozcieńczonego. Nie bierz więcej niż jedną kroplę dziennie. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Trzymać z dala od oczu i błony śluzowej.