Cassia
Opis
Cassia, blisko spokrewniona z cynamonem, ma mocny, korzenny aromat, który można stosować w małych ilościach w celu przekształcenia dowolnej mieszanki olejków eterycznych. Cassia jest używana od tysięcy lat ze względu na wiele korzyści zdrowotnych. Jest to jeden z niewielu olejków eterycznych wymienionych w Starym Testamencie, znany ze swojego niepowtarzalnego zapachu i uspokajających właściwości aromatycznych. Cassia może być stosowana w kuchni jako zamiennik cynamonu w ciastach i pieczywie lub sama w niezliczonej ilości dań i deserów.
DZIAŁANIE:
Ocieplający, podnoszący na duchu aromat.
Łagodzi skórę po zastosowaniu miejscowym.
Substytut cynamonu.
Zmniejsza łaknienie.
Opis aromatyczny
Słodki, miętowy, świeży
Metoda zbierania
Destylacja z parą
Część roślinna
kora
OPAKOWANIE: 15ML
Główne składniki
Aldehyd cynamonowy, octan cynamonu
STOSOWANIE:
- Połącz jedną kroplę z frakcjonowanym olejem kokosowym doTERRA i wmasuj w ciało aby uzyskać rozgrzewający efekt.
- Połącz jedną kroplę z cytryną w szklance wody, aby odeprzeć głód.
- Dyfuzja: użyj od trzech do czterech kropel w wybranym dyfuzorze.
Stosowanie dodatków do żywności: Rozcieńczyć jedną kroplę w 125 ml płynu.
Zastosowanie miejscowe: Do masażu wymieszaj 5 kropli z 10 ml olejku nośnikowego. Do kąpieli wymieszaj 5 kropli z 5 ml olejku nośnikowego. Do perfumowania zmieszaj 1 kroplę z 10 kroplami olejku nośnikowego.
UWAGI:
Możliwa wrażliwość skóry. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Jeśli jesteś w ciąży, karmisz piersią lub jesteś pod opieką lekarza, skonsultuj się z lekarzem. Unikaj kontaktu z oczami, uszami i wrażliwymi obszarami.