Cinnamon Bark
Opis
Od dawna stosowany do aromatyzowania żywności i dla wewnętrznych korzyści zdrowotnych, cynamon pochodzi z tropikalnego, wiecznie zielonego drzewa, które dorasta do 14 metrów wysokości i ma bardzo pachnącą korę, liście i kwiaty. Ze względu na wysoką zawartość aldehydu cynamonowego tylko jedna kropla jest potrzebna do uzyskania korzyści wewnętrznych. Cynamon jest często używany do płukania jamy ustnej i dziąseł i ma długą historię kulinarnych zastosowań, dodając przypraw do deserów, przystawek i gorących napojów.
OPAKOWANIE: 5ML
DZIAŁANIE:
Poprawia smak napojów, pieczywa, deserów i przystawek
Promuje zdrowie jamy ustnej
Opis aromatyczny
Ostry, drzewny, ze słodką, gryzącą nutą, ciepły
Metoda zbierania
Destylacja z parą
Część roślinna
kora
Główne składniki
Aldehyd cynamonowy, Eugenol
STOSOWANIE:
Umieść 1 kroplę olejku cynamonowego w gorącej wodzie lub herbacie i pij powoli.
Dodaj jedną kroplę do 100 ml wody i płucz gardło w celu skutecznego płukania jamy ustnej i świeżego oddechu.
W kolejnym przepisie obejmującym cynamon zamień zmielony cynamon na olejek eteryczny z cynamonu, aby uzyskać cudownie pikantny smak.
Dyfuzja: użyj od trzech do czterech kropel w wybranym dyfuzorze.
Stosowanie dodatków do żywności: Rozcieńczyć jedną kroplę w 125 ml płynu.
Zastosowanie miejscowe: Do masażu wymieszaj 5 kropli z 10 ml olejku nośnikowego. Do kąpieli wymieszaj 5 kropli z 5 ml olejku nośnikowego. Do perfumowania zmieszaj 1 kroplę z 10 kroplami olejku nośnikowego.
UWAGI:
Używaj tylko rozcieńczonego. Nie bierz więcej niż jedną kroplę dziennie. Trzymać poza zasięgiem dzieci. Trzymać z dala od oczu i błony śluzowej.